Roliga kreativa projekt

Sommaren börjar dra på sitt slut och det är dags att börja hitta på lite roliga projekt man kan arbeta med inomhus istället för att påta i trädgården och måla om huset. Nedan listar vi några roliga idéer på hur man enkelt kan leva ut sin kreativa ådra. 

Designa egen kalender

Nu när det börjar vara bara några få månader kvar på året så kan det börja vara dags att tänka på nästa års kalender. En egendesignad kalender eller almanacka är en perfekt present som är både rolig, personlig och användbar.  Kalenderkungen erbjuder en tjänst där man själv kan ladda upp en bild som sedan trycks som omslag på din kalender. Varför inte ge en kalender med barnbarnet på omslaget till far och morföräldrarna?

Eget mobilfodral

Vill man ha ett eget mobilfodral så finns det flera vägar man kan gå. En av de roligaste varianterna är att designa en helt unik design för att sedan skriva ut den på 3d-skrivare. En komplett lösning går att hitta i ZETOFF som ger ett verktyg för att enkelt förändra deras design och sedan skriver ut och skickar iphoneskalet direkt till dig. Designerna finns i varierade färger och geometriska mönster. De går dessutom att göra än mer personliga med egna logotyper och text.

Väggmålning

Något som alla enkelt kan fixa själv är vackra väggmålningar. Är man riktigt duktigt så går det självklart att ge sig ut på fri hand men det finns hjälpmedel också. Färdiga schabloner kostar inte allt för mycket och gör arbetet betydligt enklare. Om man har en projektor så går även den att använda för att första upp den valda designen och visa den direkt på väggen. Efter det är det bara att måla inom linjerna.

Ikeahack

Många av Ikeas billigare möbler lämpar sig utmärkt för att anpassas till egna designidéer tack vare att de är tillverkade i obehandlad furu. Två exempel är köksbordet Ingo och byrån Rast som båda finns att beskåda som grunden i många skapelser på IkeaHackers.