Konst överallt

Man behöver inte gå in på ett galleri för att se och beundra konst. Det finns överallt. I de små sakerna, i nya tekniker och i anonyma dekorationer. 

Ny teknik

Den alltid framåtskridande utvecklingen ger oss chansen att uttrycka vår kreativitet och konstnärliga ådra på nya och annorlunda sätt. Om inget annat går allt mer saker att modifiera och göra personliga redan under köpet. Konst kan lika gärna vara en t-shirt med tryck där man själv valt sitt favoritfoto som en tavla av Carl Larsson. Konst är trots allt subjektiv och personlig.

Man kan till och med göra sina gravstenar utefter sina egna önskemål. Företaget Vita Stenar använder ett material och tryckteknik på sina gravstenar som gör att du får kristallklara bilder som du väljer själv. Trycket etsar sig fast i stenen och du får välja fritt vad bilden ska föreställa. Nu kan man uttrycka sin kreativitet ända in i graven.

De små sakerna

Konst märks också i de små sakerna. En person som hänger en tavla som de gjort själv genom att smälta kritor över en canvas har ett eget konstverk på väggen. Man ser konst i folks uppfinningar och lösningar på vardagsproblem. Har man problem med nycklarna kanske man använder en magnet på kylskåpet som man fäster nycklarna på.

En del kan skapa konst på sina fingernaglar. De har tränat och övat länge för att kunna måla trovärdiga tigerränder eller blommor på naglarna. Det är som att ha tio små tavlor på fingrarna.

Anonyma dekorationer

Det finns människor som inte behöver beröm eller klappar på axeln för sina skapelser. De vill bara gör platser lite trevligare. En del av dessa är graffitimålare och då menar vi de som tar sin konst på allvar. Det finns hundratals platser runt om världen där en vägg eller väg blivit dekorerad. I den här bildserien ser man hur mycket tid och kärlek som krävs för att skapa verken.

För dem som hellre stickar har man kommit på ett sätt att ta sina alster till gatorna. Man klär in statyer, stolpar och annat med hemstickade skapelser. I USA kallar man det för “yarn bombing” och det pågår över hela världen. Gratis konst som är värmande och kul! Ta en titt på Buzzfeed, de har samlat några av de bästa stickningsbomberna.