Glittrande konst

Varför konst? Konst skapas för att väcka en känsla, för att förmedla en tanke som tar åskådaren till en annan plats djupt inom dem själva och hjälper dem att se saker ur en annan synvinkel.

Konst hjälper människor att fly verkligheten för ett tag – genom en film, teater, musikal, en tavla eller en bok. Konst är också mer än det, det kan vara en staty, ett musikstycke eller till och med smycken som dessa. Smycken är mer än bara vackra föremål, de är även konst.

Smycken förmedlar inte bara en känsla i sig utan även för dig själv. När det kommer till smycken har det gjorts studier för att förstå hur de påverkar oss människor. Ett smycke betyder något och lämnar ett budskap om dig till andra. Det förändrar ett helhetsintryck genom en liten detalj. Bara en liten ovanlig ring på ditt finger kan ge upphov till ett helt nytt samtalsämne vid middagsbjudningen och kan även få den som ser på smycket att börja le eller kanske bara bli förundrad för att det är en ovanlig kontrast till den stil du har i övrigt. Det är de små detaljerna som gör det och ett smycke är verkligen just det.

Låt smycken göra din outfit komplett

Ett smycke kan även transformera ett helt vanligt klädesplagg till ett konstverk och när kvällen är slut, tar du av dig ditt smycke och klänningen går tillbaka in i garderoben som en vanlig klänning för att vid ett annat tillfälle kombineras med ett annat smycke och bli ett nytt konstverk. Idag finns det även otaliga smycken med små budskap på som också väcker nyfikenhet och förundran. Vill du skapa nya samtalsämnen på nästa fest, så bär ett ovanligt smycke som ingen har sett förut eller bär ett klassiskt smycke och du väcker minnen hos de som äger eller en gång ägt ett liknande smycke. Det är det som är magin med smycken och de som skapar smycken vet vilken stor konst det är.