Fotokonst

En konstform som lyfts fram oerhört de senaste åren är fotokonst. Allt fler pryder väggarna med fotografier i olika stilar och det finns otroligt många leverantörer idag som inriktat sig just på fotokonst. Fotokonst kan anses som en privatare form av konst där egna bilder och porträtt står i fokus.

Konsten har kommit in i en ny fas där stora alster av kända konstnärer inte alltid har samma styrka som förr. Fotokonsten är 2014:s nya moderna kostform. Tittar man på större gallerier i USA är fokusen stor på fotokonst idag. Sverige brukar spegla vad som händer i USA och vi kan räkna med att denna konstform kommer att växa sig stor här de närmaste åren. Människor har lätt att relatera till fotografier och porträtt och det känns väldigt rätt i tiden.

Många idag som intresserar sig för fotokonst går till de större möbeljättarna och köper effektfulla tavlor på London eller New York för att pryda sitt hem. Tyvärr är det många som säljer dessa tavlor idag och du blir då långt ifrån ensam om dina alster. För att skapa en personlig och unik stil, något som verkligen är i ropet 2014 gäller det att gå ett steg längre. Sverige är en otroligt vacker plats att bo på och genom att ta med sig kameran ut finns stora möjligheter att fånga skeenden och ögonblick ingen annan fångat. Genom att skapa dina egna fotokonstverk blir du unik, visar din smak och stil och skapar ett hem som andas liv.

Försök att inte låsa dig fast i porträttfoton på familjen utan ta ut ramarna och blanda upp med miljöbilder, händelsebilder och känslobilder. Försök att fånga olika skeenden i din närhet och få ner dem på bild. Ett tips är att knyta ihop konsten med ramar som hör samman. Det kan vara en färg eller en form som gör att du skapar en helhet av konsten. Fokusera gärna på vissa väggar i hemmet där konsten får stå i centrum och samla gärna många alster samman för att ge en snygg effekt.

Fotokonst är verkligen 2014, är du med på vår modernaste konstform du också?